Legătura dintre cafea și diabetul de tip 2 nu este nouă, alte cercetări mai vechi arătând că un consum de câteva cești pe zi reduce riscul, fiecare ceașcă suplimentară oferind un beneficiu suplimentar, scrie Descoperă.
Cel mai recent studiu, publicat în jurnalul Diabetologia, a dorit să identifice modul în care modificarea obiceiurilor de consum – creșterea sau reducerea cantității de cafea consumată – afectează riscul de diabet.
Concluzia studiului este clară: persoanele care își creșteau consumul de cafea cu încă o ceașcă pe zi prezentau un risc de a face diabet de tip 2 cu 11% mai mic decât persoanele care își mențineau consumul la același nivel. În schimb, reducerea consumului de cafea cu aceeași cantitate, o ceașcă pe zi, era asociată cu o creștere de 17% a riscului de a face diabet de tip 2.
Datele se bazează pe analiza a peste 120.000 de persoane care sunt urmărite pe termen lung în cadrul unui studiu observațional. Cercetătorii au analizat obiceiurile de consum de-a lungul a patru ani pentru acest studiu.
Citește articolul integral în Descoperă